Samsung a anuntat lansarea tabletei Galaxy Note 8.0

27

Samsung a anuntat oficial tableta Galaxy Note 8.0 dupa ce luni de zile au existat zvonuri cu privire la acest gadget. Galaxy Note 8.0 este echipata cu un ecran TFT care ofera o rezolutie de 1280 x 800, cu o densitate a pixelilor de 189 dpi. Aceasta rezolutie este acceasi cu tableta Galaxy Note 10.1.

Samsung Galaxy Note 8.0 incorporeaza un procesor quad-core A9 de 1.6 GHz, o memorie RAM de 2 GB si 32 de GB spatiu de stocare. In plus, exista suport pentru conectivitatea Wi-Fi si Bluetooth 4.0, HSPA+21, o camera foto de 5 megapixeli si o camera frontala de 1.3 megapixeli. Dispozitivul este alimentat de o baterie cu un voltaj de 4.600 mAh si ruleaza sistemul de operare Android 4.2.1 (incluzand, bineinteles, si TouchWiz). Tableta are dimensiunea de 210.8 x 135.9 milimetri.

La fel ca majoritatea dispozitivelor din gama Galaxy, Samsung  a inclus pentru aceasta tableta si un stylus S Pen astfel ca, atunci cand utilizatorul scoate stylusul din suportul sau aflat pe marginea tabletei, sistemul de operare va lansa meniuri adaptate S Pen, astfel ca navigarea va fi mai usoara. De asemenea, exista o noua optiune numita Air View care permite utilizatorilor sa treaca pixul peste ecran, fara a-l atinge, pentru a beneficia de un preview al continutului, chiar daca nu il acceseaza.

Stylus-ul S Pen poate controla meniul si butoanele aflate la baza tabletei prin intermediul tehnologiei Wacom. Asta inseamna ca utilizatorii pot folosi S Pen pentru a accesa butoanele capacitive, lucru care pana acum nu se putea face decat prin atingerea propriu-zisa, cu degetul.

Compania nu a anuntat inca pretul de vanzare a Galaxy Note 8.0, dar cel mai probabil va exista o varianta Wi-Fi si o varianta Wi-Fi + 3G. Modelul Wi-Fi + 3G va putea initia apeluri, multumita aplicatiei HSPA+21, fara LTE. Tableta ma are in un port infrarosu (IR) care va permite utilizatorilor sa foloseasca tableta drept telecomanda pentru Samsung Smart TV.

Samsung a anuntat si un nou “mod de citire” (n.r – reading mode), tehnologie dezvoltata special pentru Galaxy Note 8.0, care va optimiza citirea de documente de tip e-book.

Lansarea unei tablete ca Galaxy Note 8.0 era aproape inevitabila, tinand cont ca Samsung doreste sa ajunga inaintea iPad mini, Kindle Fire si a altor dispozitive similare. Livrarile pentru tableta Galaxy Note 8.0 vor incepe in al doilea trimestru al acestui an.

 

 

Sursa: Pocket-Lint