Samsung a ales cu intentie un design riscant pentru Note 7

56

Inginerii Samsung au știut că noul design Note 7 poate fi riscant, dar au ales să meargă pe această variantă pentru a face telefonul mai subțire, spun analiști care nu au confirmarea oficială a companiei. Samsung a promis că va oferi un răspuns oficial după fiasco-ul Note 7, iar mesajul companiei va fi făcut public luna asta.

 

Concluzia de mai sus aparține unei echipe de ingineri, care au disecat un Galaxy Note 7 să vadă ce ar fi putut cauza problema cu exploziile care a dus la retragerea modelului. Se pare că bateria este atât de presată peste restul componentelor încât se ating contactele plus (+) și  minus (-), lucru care încinge bateria și duce la aprindere. Cauza principală rămâne decizia de a realiza un design cât mai subțire, cât mai fără spații, care nu a permis o izolare perfectă pentru baterie. Terminalul poate fi apăsat și dacă este în buzunar, dacă e în geantă printre alte lucruri și în multe alte situații.

 

Specialiștii spun că era imposibil ca inginerii Samsung să nu realizeze problema și că ei au acceptat acest risc datorită faptului că puteau lansa astfel un telefon mai subțire și mai atractiv. S-au grăbit să lanseze Note înainte de noua ediție iPhone 7, pentru a crește vânzările. Dar se pare că tocmai asta i-a cauza problema, retragerea și pierderea cotei de piață de pînă acum.

 

Pierderile Samsung sunt de 5.3 miliarde de dolari, iar cea mai mare problemă va fi Galaxy S8. Să vedem cum se vor descurca …

 

Πηγή: Forbes