Salina Turda se deschide vizitatorilor virtuali pe Google Maps

20

Salina Turda a devenit unul dintre simbolurile Romaniei: un obiectiv turistic foarte popular, vizitat anual de sute de mii de turisti si recunoscut la nivel international ca una dintre cele mai spectaculoase destinatii turistice din lume. Incepand din aceasta saptamana, Salina Turda poate fi vizitata virtual de catre oricine din lume. Google anunta publicarea pe Google Street View a imaginilor panoramice din interiorul Salinei Turda.

 

Turistii din Romania si din oricare colt al lumii se pot plimba pe Street View prin galeriile, salile si minele Salinei Turda. Pot fi explorate astfel Galeria Franz Josef, impresionanta mina Rudolf, cu cele 13 etaje ale ei sau lacul din Mina Terezia. Imaginile din salina Turda au fost realizate in luna mai, cu un aparat de fotografiat cu trepied si prelucrate cu ajutorul unui software special in panorame Street View. Salina Turda este prima colectie de imagini Street View subterane din Romania si una dintre putinele de acest fel din Europa. In prezent, Salina este unul dintre cele mai atractive obiective turistice din Romania, cu vizitatori din toate colturile lumii. Popularitatea ei a crescut constant, atingand recorduri de vizitatori in ultimul an.

 

Street View este o aplicatie foarte cunoscuta a Google Maps, disponibila deja in peste 65 de tari, care s-a dovedit a fi populara si utila si in Romania. Aceasta permite utilizatorilor sa exploreze si sa navigheze virtual intr-o zona cu ajutorul imaginilor panoramice la 360 de grade, fiind varianta cea mai apropiata de experienta prezentei fizice in locul respectiv. Astfel, oricine poate vizita din fata calculatorului locuri memorabile din diferite colturi ale lumii, de la apele din largul Insulelor Cook si Marele Canion din Statele Unite ale Americii, pana la templul Angkor Wat din Cambogia sau Piramidele din Giza (Egipt).

 

In Romania, serviciul Street View a fost lansat in 2010, iar extinderea acoperirii la nivelul intregii tari s-a realizat in 2012, cand masinile Google, alaturi de bicicleta Trike, au strabatut tara in lung si in lat. In prezent, aproape intreaga retea de drumuri accesibile cu masina din Romania este acoperita de Street View. Acestora li se alatura zeci de obiective turistice, inaccesibile cu masina. Te poti plimba astfel prin cetatea Sighisoarei, Biserica Fortificata din Biertan, Muzeul Satului din Bucuresti, Castelul Bran sau Castelul Corvinilor din Hunedoara, iar de acum si prin Salina Turda. Mai mult, de la inceputul anului acesta sunt disponibile si croaziere pe Dunare in Street View, dupa publicarea imaginilor panoramice de pe cursul fluviului, de la Bratislava la Cernavoda.

 

Top 10 cele mai vizitate obiective turistice din Romania in Google Street View:

  1. Centrul Sibiului
  2. Castelul Bran
  3. Cetatea Sighisoara
  4. Castelul Peles
  5. Centrul Brasovului
  6. Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti
  7. Palatul Culturii si Piata Palatului din Iasi
  8. Castelul Corvinilor din Hunedoara
  9. Parcul Cismigiu
  10. Ateneul Roman