Sailfish OS poate fi instalat pe Nexus 4 [video]

27

Sistemul de operare Sailfish dezvoltat de factiunea Jolla, desprinsa din Nokia, se pregateste sa ia cu asalt piata dominata de Android si iOS.

Dezvoltatorii lui Sailfish au pus accent pe interfata intuitiva cu efecte vizuale atractive si vor sa isi faca platforma 100% compatibila cu aplicatiile Android. Primul terminal Jolla a fost lansat de finlandezi in prima jumatate a lunii decembrie 2013, este disponibil doar europenilor, iar perioada de asteptare variaza intre doua si trei saptamani.

Suntem cu totii constienti totusi ca un singur terminal nu poate propulsa un ecosistem in contextul actual, fie el (ecosistemul) si uns cu miere. In aceste conditii, cei de la Jolla trebuie sa lanseze o gama variata de terminale, pot merge cu petitul pe la marii producatori de hardware sau pot oferi ROM-ul Sailfish gratuit in stilul Cyanogen.

 

Pana se hotarasc in ce directie vor carmui ecosistemul, avem vesti bune pentru posesorii unui smartphone Nexus 4. Un haxor a reusit sa instaleze Sailfish pe exemplarul din dotare. ROM-ul se numeste “sffe-lg-mako-cm.zip”, iar instalarea dureaza numai trei minute. Sailfish pe alte terminale nu este ceva surprinzator, OS-ul fiind vazut pentru prima oara pe un Nokia. Intrebarea este de unde a luat ROM-ul.

 

 

 

 

Πηγή: gsmarena