Rusia ar fi reusit sa sparga computerele de la Casa Alba

27

Se pare ca Rusia nu are doar o putere militara insemnata si ca specialistii in operare cibernetica ar fi spart sistemele de la Casa Alba. Recent, oficialii americani au recunoscut ca sistemele Departamentului de Stat au avut o serie de brese, iar acum Casa Alba pare sa fi fost afectata.

 

Computerele afectat fac parte dintr-o retea care nu era secreta si care servea biroului executiv, insa hackerii ar fi putut accesa si asa informatii vitale cum ar fi programul in timp real al presedintelui Barack Obama. Un raport CNN sugereaza chiar ca atacatorii si-au facut loc catre Casa Alba prin intermediul atacului initial din cadrul Departamentului de Stat. Din fericire, la Casa Alba, exista sisteme diferite pentru informatiile clasificate si cele neclasificate, a explicat unul dintre oficiali. “Actualizam constant sistemul de securitate pe retelele neclasificate, insa am fost sfatuiti sa nu punem informatii importante acolo. Cu alte cuvinte, daca exista informatii clasificate, acestea se transmit printr-un sistem separat de e-mailing si printr-un sistem telefonic separat”, a continuat oficialul.

 

FBI a inceput deja o ancheta si a gasit dovezi solide care atesta ca Rusia ar fi in spatele atacurilor cibernetice. Se pare ca hackerii au incercat sa-si ascunda activitatea prin routing al actiunilor pe mai multe servere de pe glob. Iata si un material video legat de atacuri:

 

 

Πηγή: Engadget