Rovio se indeparteaza de franciza Angy Birds si lanseaza o noua serie de carti

9

Noile planuri pe care le are Rovio nu par sa aiba nicio legatura cu celebra serie de jocuri Angry Birds. Compania, cunoscuta pentru titlurile din seria de jocuri tocmai amintita, va lansa in acest an prima carte dintr-o noua serie de romane cu pirati, care are drept public tinta fetele tinere.

 

Volumul se va numi Storm Sisters: The Sinking World si a fost scris de autorul finlandez Mintie Das. Rovio numeste titlul “o aventura intense cu pirati, cu o intriga feminina”. Este de notat ca aceasta nu este prima carte pe care Rovio o publica, dar este prima care nu are deloc legatura cu universul de personaje din Angry Birds. Se pare ca firma cauta sa isi diversifice portofoliul, daca ne gandim ca pana acum s-a concentrat pe asigurarea succesului seriei de jocuri. Aceasta abordare a devenit oarecum dificila, intrucat cresterea datorata jocurilor a scazut, fapt care a generat o serie de concedieri masive ale angajatilor.

 

In legatura cu Storm Sisters, Rovio sustine ca a asigurat deja o serie de intelegeri cu publisheri din Franta, Ungaria, Indonezia si Finlanda si ca volumul este unul dintre cei 11 finalisti alesi sa apara la festivalul Books at Berlinale din Germania. Consemnam si ca romanele sunt a doua incercare a companiei de a targeta publicul feminin, intrucat Rovio a incercat o abordare similara si prin intermediul jocului Angry Birds Stella.

 

Πηγή: The Verge