Rooms este noua aplicatie Facebook care iti aduce forumuri pe iPhone

17

Facebook stie ca esti nemultumit de serviciile retelei de socializare, asa ca iti ofera un alt produs care sa-ti dea impresia ca nu are nimic de-a face cu Facebook. Este vorba de Rooms, o aplicatie pentru iPhone care te lasa sa creezi mici spatii de discutie in care sa postezi texte, poze sau clipuri.

 

Simplu, o astfel de ‚camera’ creata in Rooms va purta numele tau de utilizator, putand apoi sa comentezi cu strainii sau prietenii despre orice subiect, sa numesti moderatori, sa setezi anumite restrictii sau reguli de postare, sa schimbi wallpaper-ul si tema, ba chiar sa schimbi butonul de Like care apare sub postare. Da, seamana tare mult cu o platforma de blogging.

 

rooms_2

 

Rooms nu va fi conectat cu prietenii pe care deja ii ai pe Facebook, nu este o aplicatie anonima de chat, ci este un alt spatiu de construire a identitatii, altul decat cel mai mare serviciu din lume care iti ofera asta. In Rooms iti contruiesti identitatea in functie de subiectul de discutie lansat, fiind nevoit sa creezi cate o camera pentru fiecare in parte.

 

Nu e ca si cum astfel de comunitati de discutii nu ar exista, insa Rooms este aplicatie mobila, iar ca sa o utilizezi ai nevoie de invitatie care genereaza un cod QR, putand astfel sa selectezi manual camera de discutie sau sa fii adaugat automat intr-una potrivita intereselor tale.

 

rooms_app

 

Partea buna este ca Rooms hraneste nevoia aderarii la o comunitate unde ai un punct de vedere de argumentat si unde vei gasi, poate, afirmare. Daca exista si o parte negativa, pe langa faptul ca este un produs Facebook, ramane sa descoperiti dupa ce incercati Rooms pentru iOS.

Πηγή: theverge