Romtelecom, nominalizat „Cel mai bun operator wholesale din Centrul si Estul Europei”

27

Divizia Wholesale a Romtelecom a fost nominalizata la categoria „Cel mai bun operator wholesale din Centrul si Estul Europei” la premiile Capacity Awards 2013, cel mai prestigios eveniment la nivel global dedicat telecomunicatiilor pe acest segment.

Romtelecom concureaza alaturi de alti 3 operatori la aceasta categorie. Aflate la editia cu numarul 13, Premiile Capacity Awards, la care participa operatori din intreaga lume, recunosc inovatia, excelenta si realizarile companiilor de pe acest segment. Castigatorii competitiei vor fi anuntati in cadrul unei ceremonii de premiere care va avea loc in 19 noiembrie 2013 in Amsterdam.

Extinderea retelei la nivel regional, portofoliul de servicii adaptat nevoilor partenerilor regionali si globali, precum si garantarea celor mai stabile si calitative servicii de voce si date, asigurate prin conectarea directa cu numerosi operatori globali si regionali, au constituit puncte forte luate in calcul de juriul competitiei pentru nominalizarea Romtelecom la acest premiu.

Romtelecom ofera servicii de voce, date si Internet pentru clientii wholesale din Romania, parteneri globali, inclusiv din diverse tari din Europa Centrala si de Sud-Est, precum si din CIS. Pentru a facilita transportul regional de trafic de date si catre Europa de Vest, Romtelecom a finalizat in decursul acestui an si cea de-a treia ruta redundanta spre Frankfurt, consolidandu-si astfel gradul de acoperire si calitatea infrastructurii, care depaseste in prezent 1 Tbps.

Un alt element de diferentiere pentru Romtelecom Wholesale este Balcan-IX, prima platforma de Internet Exchange din Romania care are in prezent cel mai mare numar de clienti din tara, furnizand acces usor si rapid la solutii neutre de interconectare si servicii de transport de date din Romania si Balcani.

 

“Suntem dedicati imbunatatirii calitatii serviciilor si conectivitatii noastre directe, fiind foarte activi in dezvoltarea de parteneriate strategice cu cei mai buni operatori si transportatori globali si regionali, pentru a ne consolida prezenta pe piata internationala. Aceasta nominalizare recunoaste realizarile noastre si ne incurajeaza sa fim si mai dedicati clientilor si partenerilor nostri “, a declarat Dumitru Vlad, Director Servicii Wholesale.