Romanii vor fi avertizati in timp real privind producerea unui cutremur

23

Ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare si Dezvoltare Tehnologica, dl. Mihnea Costoiu, a declarat duminica pentru Mediafax ca populatia va fi avertizata in timp real cu privire la producerea unui seism, printr-o aplicatie ce va fi disponibila pentru computer, smartphone si tablete.

Aplicatia se afla deocamdata in stadiul de proiect, va fi oferita gratuit populatiei si va necesita conexiune la internet. Pana la publicarea acesteia, Ministerul va avea de indeplinit o sarcina mult mai grea decat avertizarea, anume, educare populatiei.

Degeaba avem aplicatia daca nu stim cum sa folosim informatiile. Toata lumea trebuie sa stie, de pilda, ca nu e bine sa fugi pe scari in cazul unui seism“, a explicat ministrul.

Lansarea aplicatiei inca nu a primit o data exacta, Ministerul se afla in discutii cu companiile de telecomunicatii pentru implementarea acesteia, iar cutremurele vor trebui sa depaseasca magnitudinea de 5 grade pe scara Richter, pentru a fi luate in seama si a evita spam-ul.

 

Πηγή: mediafax