Romanii nu lasa tehnologia de-o parte nici in vacanta de vara

21

Romanii isi pastreaza apetitul pentru tehnologie chiar daca pleaca in vacanta la munte, pe litoral sau in alte orase aglomerate. Pentru cei mai multi, concediul ideal inseamna si o conexiune de internet aflata la indemana. Selfie-urile din vacante si pozele sunt ceva obisnuit si sunt postate frecvent pe retelele de socializare, astfel ca online-ul ii urmareste pe romani si atunci cand acestia nu se afla la birou sau acasa.

 

Conform ultimului studiu pe care l-am derulat la nivel national, 95% dintre romani au fost conectati cu tehnologia vara aceasta, fie ca au calatorit in tara sau in strainatate. Peste 70% dintre ei au utilizat tehnologia in vacanta peste doua ore pe zi. 17% au stat tot timpul conectati in concediu. Tipul de conexiune preferata a fost Wi-Fi (78%), urmata de conexiunea 4G (13%) si de cea 3G (8%). Doar 1% au preferat sa nu aiba conexiune la Internet in vacanta.

 

Din studiu reiese ca barbatii au folosit tehnologia in vacanta pentru a cauta: harti (25%), informatii turistice (23%) si muzica (21%). In schimb, femeile au preferat sa caute: informatii turistice (30%), harti (20%) si aplicatii de editare foto (18%). 85% dintre respondenti si-au ales destinatiile de vacanta facand research pe Internet. In acest an, 73% dintre romani si-au petrecut vacanta in tara, 25% in Europa si 2% pe alte continente.

 

Laptopurile si sistemele 2 in 1 sunt dispozitivele preferate in vacanta pentru 44% dintre romani. Ele sunt urmate de smartphone-uri (38%) si de tablete (9%). Motivele pentru care dispozitivele 2 in 1 ocupa primul loc in preferintele romanilor sunt: faptul ca pot fi folosite atat ca laptop, cat si ca tableta prin detasarea sau plierea ecranului (71%), ca sunt foarte usoare (14%) si ca se conecteaza rapid la Internet (11%).

 

Oferind mobilitatea unei tablete si performanta unui PC intr-un singur device, dispozitivele 2 in 1 echipate cu tehnologie Intel au caracteristici unice – ecran tactil, design subtire si usor, mobilitate, portabilitate si autonomie mai mare a bateriei, siguranta, timp mai mic de raspuns.

 

Laptopurile 2 in 1 au ecran tactil si design convertibil sau detasabil si mai multe modalitati de display: laptop clasic, tableta, carte, cort. Pe piata locala exista o gama larga de sisteme 2 in 1 de la o multitudine de producatori in ofertele retailerilor.