Romanii de la Adonis Soft au castigat locul 3 la Ericsson Application Awards 2013

37

O echipa de dezvoltatori din Romania, Adonis Soft, a castigat locul al treilea la competitia internationala Ericsson Application Awards 2013, care a avut ca tema „Apps for City Life”, unde concurentii au trebuit sa dezvolte aplicatii mobile pentru societatea urbana.

Competitia a avut, in acest an, doua sectiuni: una pentru studenti si o sectiune pentru companiile mici si medii cu mai putin de 100 de angajati. Echipa Romaniei a obtinut locul al treilea cu aplicatia Urban Hero, la sectiunea companii. Aceast proiect este pentru dispozitive mobile si permite raportarea unor probleme generale cu care se confrunta un oras, de la gropi in asfalt, cabluri cazute, pana la gunoi depozitat in locuri nepotrivite.

Urban Hero este o aplicatie pentru Android, care foloseste crowdsourcing pentru colectarea si organizarea problemele existente dintr-un oras. Raportarea acestora se face de pe orice smartphone dotat cu o camera foto, iar localizarea problemelor se face automat cu ajutorul GPS-ului.

Scopul este acela de a atrage atentia autoritatilor competente, de a reduce timpul de rezolvare a acestor probleme si de a dezvolta spiritul civic al cetatenilor unui oras. In plus, Urban Hero permite distribuirea rapoartelor in social media (Facebook si Twitter) si include un sistem de user ranking. Aplicatia este utila si pentru ONG-urile sociale sau de mediu, care isi pot dezvolta campanii de responsabilizare cu ajutorul acesteia.

Premiul obtinut de echipa Adonis Soft din Romania a fost de 5000 de euro. La sectiunea companii, primele locuri au fost ocupate de doua echipe din Marea Britanie, TboxApps cu aplicatia Predictable – care ajuta persoanele cu handicap motor sau de vorbire sa comunice, respectiv AddedValueApplications cu aplicatia Map4Map – ce permite localizarea altor dispozitive mobile si poate fi folosita pentru bolnavii cu Alzheimer sau pentru copiii care se ratacesc. Castigatorii locului al doilea au primit un premiu de 10.000 de euro, iar cei de pe locul intai, un premiu de 25.000 de euro.

La competitia de anul acesta au participat 192 de echipe din 52 tari din toata lumea.