Romanii consuma in medie 0.5GB de internet mobil pe luna

33

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a realizat un studiu online privind valorile de consum care configurează profilul utilizatorului mediu de servicii de telefonie mobilă și internet pe mobil din România, pe baza celor mai recente date statistice prelucrate de Autoritate.

 

„Cifrele indică o creștere de 50% a consumului de internet pe mobil realizat lunar de utilizatorii români în semestrului I al acestui an, comparativ cu semestrul de raportare anterior, ceea ce ne arată că există în continuare o cerere susținută pentru tehnologii mobile de ultimă generație, care permit viteze superioare de transfer de date”, a declarat Eduard Lovin, Director Executiv Reglementare, ANCOM. 

 

Conform datelor ANCOM, utilizatorul mediu de telefonie mobilă și internet pe mobil configurat pe portalul Veritel consumă lunar 499 MB trafic de internet mobil (față de 336 MB în intervalul de raportare precedent), trimite 73 de SMS-uri naționale (dintre care 59 în rețea proprie și 14 în afara rețelei) și apelează în medie 262 de minute de pe terminalul propriu atât în rețea (177 de minute), cât și în afara rețelei (85 de minute).

 

Potrivit Veritel.ro, utilizatorul mediu de telefonie fixă vorbește în fiecare lună 38 de minute în rețea și 30 de minute în afara rețelei, traficul menținându-se constant față de perioada anterioară (semestrul II 2015). Aceste profiluri pre-stabilite, bazate pe datele statistice referitoare la consumul de servicii de comunicații electronice din România în semestrul I al anului 2016, au fost introduse pentru a ușura configurarea ofertei căutate. Pentru a afla cu exactitate care este cea mai potrivită ofertă telecom pentru nevoile proprii de comunicare, utilizatorii își pot configura ei înșiși consumul mediu lunar, plecând sau nu de la aceste profiluri predefinite.