Romania este a patra tara din lume care organizeaza un turneu Major

20

Romania va organiza pentru prima data in istoria sa, un turneu Major de Counter-Strike: Global Offensive, fiind a patra tara din lume dupa Germania, Suedia si Polonia care au avut un turneu de asemenea anvergura. DH Open, gazduit de DreamHack Cluj-Napoca 2015, intre 29 octombrie -1 noiembrie, va fi ultimul Major din acest an.

 

Major este rangul cel mai inalt acordat de compania americana Valve, proprietara jocului, turneelor profesioniste CS:GO care se remarca prin prestigiul echipelor participante, calitatea productiei si valoarea premiilor. Prin urmare, fanii CS:GO vor avea ocazia sa urmareasca pe scena Salii Polivalente din Cluj-Napoca cele mai bune 16 echipe din lume in drumul lor catre titlul de campioni si premiile de 250.000 USD, intr-o productie exceptionala semnata de PGL.

  

Unul dintre principalele motive care a determinat Valve Corporation sa aduca Major in Romania este productia unica realizata recent de PGL, printre care cea pentru liga internationala de CS:GO, PGL Season 1.

  

Opt echipe vor primi rangul de Legends si implicit o invitatie directa pentru a participa la turneu, in functie de performantele lor la ultimul Major. Alte opt echipe vor avea ocazia sa participe in turneu, cu titlul de Challenger castigat in urma calificarilor online. Ultimul Major, gazduit de Germania, a adunat doar la meciurile din finala aproximativ 9 milioane de spectatori pe stream.