Romania a trecut de testele 4G in timp ce UK se pregateste pentru 5G

19

Ofcom a publicat un raport care demonstreaza dublarea consumului de date mobile in Marea Britanie. Britanicii folosesc acum peste 20 de milioane de gigabytes in date mobile, utilizand smartphone-uri si tablete, fata de  9 milioane de gigabytes in anul precedent, spun cei de la Ofcom.

Reglementatorul pietii de comunicatii al Marii Britanii si-a anuntat planurile de a elibera undele radio suplimentare pentru a prelua supraincarcarea existenta, acesta fiind primul pas pregatitor spre tehnologia viitoarei retele de telefonie mobila 5G. Aceasta va utiliza banda de 700 MHz, care este folosita in prezent pentru televiziunea digitala terestra.

Ofcom planifica sa asigure frecvente alternative, disponibile pentru televiziunea digitala terestra, pentru atunci cand ” urmatoarea generatie larga de banda mobila va fi introdusa, undeva prin 2018 “.

“In urmatoarele luni vom organiza cea mai mare licitatie din Marea Britanie a spectrului de retele mobil pentru 4G. Totusi, asta nu este suficient pentru a satisface viitoarele cereri ale consumatorilor, din aceasta cauza, depundem eforturi semnificative pentru a sparge granita 4 G ” spune Ed Richards, seful executiv Ofcom.

Sursa: www.pocket-lint.com