Roboti care se transforma in piese de mobilier [video]

22

Robotii lovesc din nou. De data asta, pot deveni piese de mobilier. Este vorba de proiectul unui laborator de biorobotica din Elvetia care vrea sa creeze si sa programeze niste roboti asemanatori pieselor Lego, care sa se ataseze unul de altul pentru a forma diferite structuri, precum mese, scaune, noptiera sau alte piese necesare intr-o camera.

 

Roombots se numesc robotii, iar fiecare dintre ei este creat din doua bucati interconectate wireless si dintr-o baterie pe care robotul o foloseste pentru a se roti pe loc. Nu in ultimul rand, Roombots au gheare retractabile (nu ca acelea pe care le are Wolverine), astfel ca se pot catara pe tavan si pe pereti, daca vrei sa decorezi in stil cumva postmodern.

 

Acesti roboti au fost creati in special pentru persoanele cu dizabilitati, care vor putea sa cheme masa sau scaunul la ei. Totdata, ar putea fi interesati si fanii fast-food-ului carora le este greu sa depuna efort.

 

Proiectul este inca in lucru, robotii sunt in perioada de slefuire, iar echipa incercand sa gaseasca o solutie prin care beneficiarii sa controleze robotii, fie prin voce, fie printr-un soft special pentru tablete.

 

Πηγή: engadget