RIM prezinta telefoanele BlackBerry 10 operatorilor wireless

12

Producatorul canadian de telefoane Research in Motion (RIM) a început s? prezinte noile smartphone-uri BlackBerry 10, despre care v-am povestit aici, furnizorilor de servicii wireless din intreaga lume. Totusi, se pare ca va dura mai multe luni pana cand dispozitivele vor ajunge la utilizatori. Lansarea lor e planificata pentru inceputul anului viitor, la cel putin un trimestru dupa lansarea lui iPhone 5 si a altor dispozitive cu noua versiunea a sistemului de operare Android (Jelly Bean).

 

Andrew McLeod, director de operatiuni la RIM, a spus ca in acest moment compania este pe cale sa finalizeze software-ul si ca e convins ca in acest moment are suficiente argumente pentru a demonstra calitatea produselor.

 

RIM a ales sa astepte mai mult pana la lansarea unui telefon cu ecran tactil, ramanand in urma concurentilor Apple si Google desi avusese un debut foarte bun pe piata smartphone-urilor cu modelele cu tastatura QWERTY.

 

In ciuda pierderii financiare trimestriale de 518 milioane de dolari si a concedierilor masive anuntate pentru perioada urmatoare, CEO-ul Thorsten Heins sustine ca „nu e nimic in neregula cu compania asa cum este ea acum”.

 

Sursa: Electronista