RIM lanseaza BlackBerry Enterprise Service 10

12

RIM tocmai a lansat oficial BlackBerry Enterprise Service 10 (BES 10), serviciu dedicat agentiilor guvernamentale si companiilor.

Sistemul permite administrarea smartphne-urilor sau tabletelor angajatilor, fie ca terminalele sunt BlackBerry sau ale competitorilor sai Apple sau Samsung.  Astfel, administrarea terminalelor aflate pe platforme distincte se poate face dintr-o interfata simpla, web-based, de unde se pot stabili permisiuni de securitate pentru utilizatori.

BlackBerry Enterprise Service 10 nu este primul serviciu de acest gen lansat de catre RIM. Noutatea adusa de catre acest ultim sistem fata de predecesorii sai este administrarea terminalelor pe platforme multiple, RIM reusind sa se adapteze la realitatile actuale.

Peter Devenyi, vicepresedinte RIM, a oferit si o declaratie cu ocazia lansarii ultimului serviciu dedicat sectorului business. “BlackBerry Enterprise 10 permite angajatilor sa fie mai productivi si mai bine echipati pentru a-si ajuta clientii in timp ce ofera liderilor de afaceri si IT increderea ca datele lor sunt protejate si pot fi administrate in acelasi fel in care s-au bucurat pana acum de BlackBerry-ul lor.”

Sursa: TechCrunch