RIM lanseaza BBM 7 beta cu apeluri prin Wi-Fi

16

O noua versiune beta BlackBerry Messenger(BBM) ce permite utilizatorilor sa efectueze apeluri de voce prin WiFi este acum disponibila pentru download, a declarat Research In Motion(RIM).

Versiunea beta BBM 7 functioneaza pe smartphone-urile BlackBerry ce ruleaza cu versiunea 6 sau cu o alta mult mai noua. De asemenea RIM planuieste sa sprijine smartphone-urile ce ruleaza pe versiunea BlackBery OS 5, intr-o data viitoare, anunta compania.

Cu aceasta caracteristica Voice, viitorii utilizatori pot vorbi in intreaga lumea printr-o conexiune WiFi.
Utilizatorii pot initia un apel in mod direct, sau sa treaca de la o conversatie text pe BBM la una de voce, si inapoi. Exista o caracteristica pezenta, care arata cine este disponibil pentru a primi apeluri, spun cei  de la RIM.

O caracteristica split-screen, de asemenea, permite utilizatorilor sa vorbeasca si sa scrie in acelas timp. Ei pot trimite chiar si o imagine in timp ce poarta o discutie cu un contact, sau sa verifice chatul, email, sau de ce nu  sa navigheze in alte aplicatii in timp ce converseaza intr-un apel vocal.

O noua caracteristica este integrarea cu BlackBerry ID, care permite utilizatorilor sa isi sustina profilul de BBM, grupuri si persoane de contact astfel incat sa poate fi mutat automat la un nou smartphone BlakBerry, inclusiv dispozitivele care ruleaza pe viitorul sistem de operare BlackBerry 10.

Noul sistem de operare, impreuna cu alte doua smartphone-uri care deja ruleaza, se vor lansa pe 30 Ianuarie, in urma celor declarate de companie la inceputul acestei saptamani.

Compania spera ca BlackBerry 10, care a fost conceput pentru suprafete tactile, va resucita vanzarile sale de smartphone-uri, cu ajutorul acestei caracteristici Balance, ce permite utilizatorilor sa gestioneze munca, comunicatiile private, separat pe aceelas dispozitiv.

Sursa: www.techhive.com