RIM ataca Google, Samsung ataca RIM

22

Conflictul public dintre RIM si Android este pe cale sa inceapa dupa ce Samsung a pornit ostilitatile, atacand utilizatorii BlackBerry-urilor cu tastatura qwerty.

Recentul succes media de care se bucura cei de la RIM se pare ca a ridicat destule sprancene, iar recenta comparatie dintre Blackberry Z10 si iPhone 5 in loc genereze un raspuns fulgerator din partea Apple, i-a determinat pe cei de la Samsung sa apere onoarea opozantilor de prin curtile judecatoresti.

Contrele dintre RIM si echipa Google-Samsung continua, iar canadienii au anuntat ca vor sustine conferinta BlackBerry Live intre 14-16 Mai, incercand sa distraga atentia de la evenimentul Google I/O ce are loc in aceeasi perioada. Parintii BlackBerry-ului anunta ca vor fi destule discutii despre noul BlackBerry 10 la BB Live si ca toti cei prezenti vor avea ocazia sa ii descoasa pe liderii din spatele sistemului de operare. Declaratiile RIM referitoare la celelalte patru dispozitive BB10 ce vor fi lansate anul acesta sunt si ele menite sa ne lase sa intelegem ca vom primi detalii in cadrul conferintei. Pe 30 Ianuarie va fi lansat doar smartphone-ul Z10 acompaniat de BlackBerry 10.

Intre timp, RIM isi pregateste magazinul cu aplicatii, anuntand ca Port-a-Thon-ul din weekendul trecut a mai strans inca 20.000 de aplicatii ce urmeaza sa fie revizuite de RIM inainte de a fi expuse in BlackBerry World. Canadienii spera sa adune 70.000 de aplicatii pana pe 30 Ianuarie, data la care vor avea loc evenimente de lansare in New York, Toronto, Londra, Paris, Johannesburg si Dubai. 

Chiar daca reclama de mai jos nu face referire directa la qwerty-urile Blackberry, nu e nevoie de o imaginatie prea bogata ca sa intelegem ce a vrut Samsung.

 

Sursa: pocket-lint.com