Rezultate Apple: prima scadere din 15 ani, prima si pentru iPhone

27

Compania americană Apple a raportat rezultatele financiare pe trimestrul al treilea din 2016 (iulie-septembrie T4 al anului lor fiscal), iar cifrele sunt pentru prima oară în 15 ani pe un trend negativ comparat cu anul anterior. Veniturile au fost de 46.9 miliarde de dolari cu 9 miliarde de dolari profit net, iar ca număr de telefoane vândute Apple a raporat o cifră 45.5 de milioane de terminale iPhone.

 

Cifre solide pentru orice companie din lume, dar sunt în scădere comparat cu trimestrul trei din 2015. Anul trecut Apple raporta venituri de 51.5 miliarde de dolari, 11.1 miliarde de dolari profit net, iar vânzările de iPhone totalizau 48 de milioane de unități. 

 

Apple a vândut în cele trei luni analizate 9.3 milioane de iPad-uri, comparat cu aproximativ 11 milioane anul anterior în aceeași perioadă, iar la computere s-au vândut 4.9 milioane de Mac-uri, în creștere față de 4.7 milioane în T3 2015 (T4 fiscal pentru Apple). Vânzările de ceasuri smart au scăzut de la 3.9 milioane de unități la doar 1.1 milioane de ceasuri din Seria 2. 

 

Analiștii vor sta acum cu ochii pe trimestrul patru al Apple încercând să ghicească dacă vor fi pe creștere sau nu, dacă măcar pe final de an iPhone va reveni pe creștere sau ce rezervă viitorul companiei americane. Pentru că o nouă scădere ar fi un semnal negativ pentru toată industria tech americană.

 

Apple a anunțat deja că există o cerere pentru iPhone mai mare decât capacitatea de producție și că va lua măsuri de creștere a producției pentru a livra cât mai multe terminale, mai ales că Note 7 al Samsung a ieșit de pe piață. Doar că anumite modele iPhone tot sunt imposibil de găsit.

 

 

Πηγή: TechCrunch