Reteaua Pinterest este apreciata si in Romania

20

Reteaua Pinterest.com se bucura in Romania de un succes important pentru o platforma de nisa, iar asteptarile sunt ca aceasta sa creasca din ce in ce mai mult in 2012. Lunar, 120.000 de romani viziteaza aceasta noua platforma de socializare.

Interesul crescut a fost demonstrat si in experimentul realizat de Zorile Store si agentia The Connector pe Pinterest.com, in lunile iulie si august, cand in total 128 de utilizatori au intrat in concursul „My Summer Style”.

Pentru a intra in concurs, participantii au realizat un board (pagina dedicata) intitulat „My Summer Style”, compus dintr-o o tinuta de vara completa aleasa dintre articolele de pe Zorilestore.ro.

La finalul campaniei au fost organizate doua extrageri (in luna iulie si in luna august). Fiecare dintre extrageri a avut ca premii cate doua vouchere de cumparaturi pe Zorilestore.ro in valoare de 500de lei.

Concursul a fost sprijinit de cinci bloggeri activi pe Pinterest.com: Alexandru Negrea (www.alexandrunegrea.ro), Andreea Retea (www.andressa.ro), Sabina Cornovac (www.sabinacornovac.ro), Mihai Dragomirescu (www.urbankid.ro) si Cristian Manafu (www.manafu.ro).

Ideea s-a bucurat de sustinerea comunitatii online din Romania, peste 40 de bloguri si site-uri de stiri anuntand experimentul inedit.

„Vrem sa fim deschizatori de drumuri, iar platforma pinterest.com ne-a oferit o noua oportunitate pentru a testa noi teritorii online. Este o retea noua, iar noi am decis sa o promovam in Romania. A fost un succes, tinand cont de faptul ca in concursul lansat de noi s-au inscris 128 de participanti, iar feedback-ul a fost unul extrem de pozitiv. La inceputul initiativei, pe aceasta platforma aveam doar 19 urmaritori, iar la finalul ei am ajuns la 304”, a spus Adelina Oprea, marketing manager la www.zorilestore.ro

Pinterest.com este o platforma sociala de impartasire de fotografii care permite utilizatorilor sa creeze colectii imagistice tematice, centrate in jurul unor evenimente, pasiuni sau interese comune. Aceste colectii sunt accesibile oricarui utilizator, care poate decide sa le trimita catre alti prieteni sau chiar sa le adauge pe propriul panou. Misiunea platformei Pinterest este de a „conecta intreaga lume prin pasiuni si interese comune folosind o platforma globala”. La nivel mondial sunt 23 de milioane de utilizatori. Pinterest este in acest moment a treia retea de socializare ca marime, dupa Facebook si Twitter.

Fondat in 2011, ZorileStore.ro a devenit intr-un timp foarte scurt unul dintre cele mai dinamice magazine online din Romania. Intre brand-urile comercializate se numara Puma, Lotto, Le Coq Sportif, Rider, Ipanema, Gisele Bundchen si Grendha.