Reteaua Myspace este acuzata ca vinde muzica fara licenta

14

Myspace neglijeaza negocierea licentelor pentru muzica, desi are disponible melodii de la artisti cunoscuti.

Myspace s-a relansat recent prin intermediul artistului pop Justin Timberlake in speranta de a-si recapata popularitatea pe care o avea acum cativa ani. Desi Myspeace se pozitioneaza ca fiind o retea sociala pentru muzica, se pare ca Timberlake si echipa sa ofera acces catre muzica care nu este licentiate.

Potrivit New York Times, artistii care au semnat intelegeri cu case mici de discuri isi regasesc muzica pe Myspace, oferita fara licenta, au declarat mai multi reprezentati ai unor case de discuri de acest tip. Presedintele Merlin, Charles Caldras a declarat ca melodii de la sute de case de discuri mici sunt disponibile pe reteaua sociala si a dar cateva nume de case de discuri: Beggars Group, Domino si Merge.

“Este frumos ca domnul Timberlake isi lanseaza serviciul pe aceasta platforma si se comporta ca un avocat pentru aceasta, in timp ce colegii lui de la casele mici de discuri sunt exploatati fara a li se cere permisiunea si nu primesc niciun ban.”, a mai spus Caldras. Myspace a confirmat ca nu exista niciun contract incheiat intre reteaua sociala si casa de discuri Merlin si a precizat ca orice melodie care le apartine a fost incarcata pe site de catre alti utilizatori.

In plus, Myspace sustine ca melodiile fara licenta vor fi retrase la cererea caselor de discuri. Totusi, Myspace isi sustine pozitionarea ca un mediu in care artistii sa se autopromoveze, desi faptul ca a s-a demonstrat ca ofera muzica fara licenta este jenant.

 

Sursa: The Inquirer