Renault a investit peste 20 de milioane de euro in infrastructura informatica din Romania

  10

  Infrastructura informatica a Grupului Renault Romania este o resursa care ofera, in prezent, suport integrat pentru operatiuni industriale, logistice si comerciale. Aceasta este gestionata de Directia Sisteme Informationale Renault Romania (DSIRO) care, in ultimii 15 ani, s-a transformat intr-un partener de business pentru principalele activitati ale Grupului Renault in Romania (design, inginerie, fabricatie vehicule si mecanica, comercializare si finantare).

   

  DSIRO controleaza nu mai putin de 500 de aplicatii si sisteme informatice. E vorba de aplicatiile din etapele de design si de conceptie 3D a vehiculelor, dar si de sistemele dedicate ingineriei si dezvoltarii unui vehicul sau de cele destinate planificarii si gestionarii fluxurilor logistice si de fabricatie a componentelor mecanica si vehicul. De asemenea, mai sunt aplicatii importante pentru gestiunea calitatii si sustinerea activitatilor de marketing, comercializare vehicule si piese de schimb in Romania sau la export, precum si de suport specializat al departamentelor administrative.

   

  Instrumentele si aplicatiile pe care Grupul Renault le foloseste in Romania sunt aceleasi cu cele ale Grupului si ale Aliantei Renault-Nissan la nivel mondial. Mai mult decat atat, specialistii DSIRO au cunostinte si competente care le permit sa coordoneze proiecte de optimizare a proceselor operationale si de business, si ofera cursuri de pregatire informatice pentru partenerii externi.