Redwood si Melius vor fi primele telefoane cu Tizen

23

Sistemul de operare Tizen pentru smartphone-uri este realizat de Samsung in colaborare cu Intel si se doreste a fi inca o alternativa pentru ecosistemele Android si iOS.

Singura curiozitate este anvergura esecului si cat de repede va reusi sa dispara de pe piata. Daca la dispozitive sunt neintrecuti, la soft mai mult incurca Androidul cu TouchWiz si aplicatiile S… care ocupa loc degeaba.

Trecand la subiect, cele doua telefoane sunt botezate Redwood si Melius. Redwood face parte din categoria dispozitivelor de top si este echipat cu modem 4G/LTE. Acesta este probabil modelul la care facea referire un vice al Samsung cand ne declara ca telefonul Tizen va fi lansat in August sau Septembrie si se va incadra in clasa smartphone-urilor high-end. Numele de cod al acestuia va fi I8805, iar daca va ingloba un Intel Silvermont, avem confirmarea Samsung ca noile Atom-uri isi fac treaba ca in grafice.

Melius va fi un dispozitiv midrange cu un raport bun pret/performanta si va oferi doar conectivitate 3G. Restul specificatiilor raman necunoscute, dar fabrica de zvonuri Tizen abia si-a inceput activitatea.

Ambele vor functiona pe sistemului de operare Tizen 2.1 (Magnolia) si sunt asteptate toamna aceasta, conform reprezentantului Samsung.

Πηγή: gsmarena