Reddit a anuntat ca va oferi utilizatorilor sai 5 milioane de dolari sub forma de recompense digitale

23

Reddit a dezvaluit cum planuieste sa distribuie cei 5 milioane de dolari catre utilizatorii retelei. Intr-o postare pe blogul companiei, s-au dat informatii despre “Reddit Notes”, un fel de moneda digitala care este un element cu scopul asigurarii echilibrului in companie.

 

Candva la sfarsitul anului viitor, Reddit va alege 950.000 de utilizatori care vor primi Reddit Notes. Site-ul are aproximativ 6 milioane de utilizatori inregistrati si activi, asa ca nu toti vor beneficia de privilegiul de a primi Reddit Notes. Utilizatorii care au o activitate constanta si respecta regulile site-ului sunt eligibili pentru a primi Notes.

 

Deocamdata, insa, nu este clar ce vor putea face utilizatorii cu aceste Reddit Notes, odata primite. Deocamdata compania a fost foarte vaga in oferirea de detalii, desi a precizat ca utilizatorii vor putea “sa le economiseasca, sa le tranzactioneze sau sa le doneze”. Totusi, este posibil ca Notes sa nu aiba o valoare in lumea reala. Oficialii Reddit au tinut sa precizeze ca Reddit Notes nu este o moneda digitala tipica similara Bitcoin, care s-ar putea tranzactiona la bursa. In plus, nu va putea fi schimbata in bani reali si nici nu va tine loc de actiuni in cadrul firmei.

 

Unul dintre oficialii site-ului a mai precizat ca deocamdata mai trebuie lamurite aspecte financiare legate de Reddit Notes. Desi totul este ambiguu pentru moment, conducatorii Reddit promit ca firma va lucra pentru asigurarea unui cadru legal si pentru a se asigura ca, totusi, Reddit Notes vor putea fi schimbate pe ceva cu o anumita valoare.

 

Cei 5 milioane de dolari pe care Reddit a decis sa ii distribuite utilizatorilor prin intermediul Reddit Notes provin din fonduri in valoare de 50 de milioane de dolari pe care compania le-a obtinut. Oficialii au decis sa distribuie 10% din suma inapoi in comunitate si, daca Reddit Notes vor avea o valoare reala, ramane de vazut cum va evolua situatia.

 

Πηγή: The Verge