Reclamele Google Shopping vor aparea acum pe Youtube

26

Pana cand un abonament va elimina complet mesajele publicitare din materialele video de pe Yotube, utilizatorii vor trebui sa le suporte. Acum , un nou tip de reclame va aparea in materiale, adica reclamele Google Shopping.

 

Potrivit blogului Inside Adwords, mesajele publicitare Shopping sunt selectate “pe baza unei varietati de semnale contextuale” pentru a mari posibilitatea ca ele sa fie relevante pentru cel care urmareste materialul video. Atunci cand Youtube reuseste sa gaseasca ceva ce se potriveste, in partea dreapta sus a ecranului va aparea o pictograma cu litera “i”, aceeasi care apare si in cazul reclamelor TrueView.

 

Spre exemplu, in cazul unui material video despre camerele DSLR vor fi afisate reclame care se refera la aparate foto, lentile sau kit-uri care se afla la vanzare pe BestBuy sau la alti retaileri clienti ai AdWords. De mentionat ca, spre deosebire de mesajele publicitare integrate direct in materialele video (cele care se declansaza automat la inceputul clipurilor Youtube), utilizatorii nu sunt neaparat nevoiti sa acceseze acea pictograma “i”, daca nu sunt interesati sa vada mesaje publicitare si sa cumpere direct de pe Youtube.

 

Πηγή: Engadget