RCS&RDS poate scoate inca o televiziune din grila de programe

19

Dupa scandalul din ultimele zile, cu privire la scoaterea postului Discovery din grila de programe, operatorul RCS&RDS ar putea scoate inca o televiziune din lista. Este vorba de un program iubit de pasionatii de sport, Eurosport 1 si 2 de pe cablu.

Surse apropiate afirma ca, la sfarsitul acestui an, expira contractul intre compania de cablu si Eurosport, care este considerat cel mai scump canal TV din grila cablistilor.

RCS&RDS n-ar mai fi de acord sa plateasca cca 0,4 euro/luna/abonat, ceea ce inseamna costuri de peste 7 milioane de euro/an. Asta in conditiile in care, in Ungaria spre exemplu, preturile pentru Erusport 1 sau 2 ar fi cu peste 50% mai mici decat in Romania: 0,09euro/luna.

Operatorii companiei de telecomunicatii au comentat: “Nu am operat nicio modificare in grila de programe Digi TV, referitor la canalul Eurosport. Cei care nu mai pot receptiona un anumit canal din grila Digi TV, trebuie sa se adreseze serviciului Relatii cu clientii pentru identificarea cauzelor exacte. Recomandam abonatului Digi TV ca, inainte de a apela acest serviciu, sa efectueze o scanare automata din meniul televizorului si din meniul decodorului, dupa caz”.

Sursa: Capital