RCS & RDS a finalizat cu succes refinantarea grupului

  22

  RCS a facut rost de bani, compania mama va emite de obligatiuni in valoare de 350 milioane euro, cu scadenta in 2023 si la o dobanda anuala de 5%. O alta componenta a tranzactiei a constat in contractarea de catre RCS & RDS S.A. a unui credit sindicalizat in valoare totala de pana la 1,687 miliarde RON, format din trei facilitati de credit. Bancile Finantatoare ale contractului de imprumut sunt: Citibank, Banca Transilvania, BRD – Groupe Société Générale, ING Bank, Raiffeisen si UniCredit.

   

  Sumele obtinute ca urmare a acestor doua operatiuni de finantare au fost folosite pentru rambursarea anticipata a obligatiunilor in valoare totala de 450 milioane EUR cu dobanda anuala de 7,5% emise de Cable Communications Systems in 2013, precum si unor facilitati contractate de RCS & RDS S.A. in 2015 si, respectiv, 2016.

   

  In anul 2013 au obtinut prima data bani folosind o emisiune de obligatiuni pe piete internationale, o adevarata premiera la acel moment. Intre timp, investitorii s-au familiarizat cu grupul permitandu-le sa reduca cu o treime costurile cu dobanda. De asemenea, bancile partenere i-au ajutat sa realizeze una dintre cele mai mari finanatari in lei de pe piata bancara din Romania.

   

  Durata de 7 si respectiv 5 ani a finantarilor arata increderea pietei financiare in grupul telecom romanesc si in planurile de dezvoltare. Stabilitatea acestei finantari pe termen lung ne va ajuta sa oferim in continuare servicii performante, de calitate, la preturi competitive, a explicat Serghei Bulgac, Director General si Presedintele Consiliului de Administratie al RCS & RDS S.A.

   

  Avocatii emitentului au fost Freshfields Bruckhaus Deringer si PeliFilip. Bancile finantatoare au fost consiliate de Cleary Gottlieb, Steen & Hamilton, Linklaters, Clifford Chance si Kinstellar.