Razboiul Apple – Samsung continua: Samsung Galaxy Note II incalca brevetele

15

Apple sustine ca Samsung Electronics, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume,  incalca, din nou, patentele companiei americane, aproximativ sase produse trebuind sa iasa de pe piata. Dupa o lunga serie de acuzatii, in care li s-au cerut sud-coreenilor daune de miliarde de dolari, un nou proces urmeaza intre cele doua giganturi: Samsung Galaxy Note II contine elemente copiate din produsele firmei americane.

Potrivit unui document depus la curtea federala din San Jose, California, produsele Samsung, care ruleaza noul sistem Android Jelly Bean si Ice Cream Sandwich, ar trebui adaugate pe lista de produse care incalca patentele companiei Apple.

Pe 23 noiembrie, Apple a solicitat instantei sa introduca in acest caz si faptul ca, produse ca Samsung Galaxy S III si S III mini, precum si Galaxy Tab 8.9 si Galaxy Tab 2 10.1, au elemente ce copiaza din produsele firmei americane. La cele aproximativ 20 de produse Samsung pentru care Apple cere interzicerea vanzarii in SUA, se adauga si Galaxy Note II.

Anul trecut, Apple castiga un prim proces in care acuza companii sud-coreeana de incalcarea mai multor brevete si a fost, astfel, despagubita cu I,5 miliarde de dolari.

Pe 6 decembrie, va avea loc o audiere in care va fi judecata cererea americanilor de la Apple, cu privire la interzicerea definitiva a vanzarii in SUA a sase telefoane si a unei tablete Samsung.

Purtatotul de cuvant al Samsung, in Seul, a refuzat sa comenteze acest subiect.

Sursa: Bloomberg