Razboi intre RCS&RDS si Discovery

23

RCS&RDS, unul dintre marii operatori pe piata locala de telecomunictii, a scos, de pe platforma sa de satelit Digi, televiziunea Discovery Channel, care face parte din portofoliul Discovery Networks.

Acest lucru s-a intamplat fara a-si anunta telespectatorii, unul dintre ei solicitand chiar reintroducerea postului in grilele operatorului.

Digi, operatorul de cablu din Ungaria, detinut de RCS&RDS, a scos Discovery Channel din ofertele de cablu analog si digital, incepand cu 20 noiembrie. Dupa cum era de asteptat, telespectatorii au avut o reactive puternica, solicitand reintroducerea canalului in grila operatorului. Ne temem ca acest lucru se va intampla si in Romania, avand in vedere ca acordul de transmisie intre Discovery si RCS expira pe 30 noimebrie. Suntem foarte dezamagiti.”, au declarat reprezentantii Discovery.

Tot acestia precizeaza ca nu au crescut tarifele pentru distributia canalelor.

Reprezentantii CNA au declarat ca, potrivit Legii Audiovizualului, distribuitorii de servicii pot modifica structura ofertei de servicii de programe retransmise numai cu acordul Consiliului.

Oficialii companiei RCS&RDS nu au dorit sa comenteze in niciun fel aceasta problema.

Sursa: Mediafax