Rata de adoptie a Android Lollipop este scazuta, iar KitKat a cucerit deja 40% din piata

15

Google a adus o actualizare statisticilor cu privire la rata de penetrare a diverselor versiuni ale sistemului de operare Android. Astfel, se pare ca Android KitKat ruleaza in acest moment pe aproximativ 40% dintre dispozitivele Android de pe piata, insa Lollipop nu este prea popular, desi este cel mai nou sistem de operare lansat de companie.

 

Din statisticile prezentate de gigantul motoarelor de cautare, se pare ca Android KitKat avea o cota de piata de 39.1% pe 5 ianuarie, o crestere cu cateva procente importante, fata de cele 33.9 procente pe care le inregistra in luna decembrie a anului trecut. Este de notat ca, desi Google a lansat Android Lollipop, o noua versiune a sistemului de operare mobil, inca din octombrie, acesta inca nu a reusit sa inregistreze o rata de adoptie semnificativa. In plus, Google precizeaza pe site-ul Android Developer ca in statistici nu sunt prezente versiunile care inregistreaza o distributie mai mica de 0.1%, ceea ce este un semn clar ca rata de adoptie a Lollipop este extrem de scazuta.

 

In contrast cu ce a inregistrat Google, Crittercism, o firma care de evaluare a performantei aplicate a managementului, a sustinut pentru o publicatie de profil ca Android Lollipop a reusit sa ajunga pe 2.1% dintre dispozitive pe 2 decembrie. Firma mai noteaza ca ascensiunea acestui sistem de operare “a stagnat” cel mai probabil din cauza numeroaselor rapoarte aparute care subliniau ca exista inca brese de functionare.

 

Daca cei de la Crittercism au dreptate si Lollipop a ajuns, intr-adevar, pe 2.1% dintre dispozitivele Android nu este clar de ce Google a inregistrat o alta cifra. Mai este de notat ca, potrivit statisticilor Google, Android Jelly Bean se mentine inca puternic pe pozitie si este prezent pe 46% dintre dispozitivele Android, dominand din acest punct de vedere. Cifra a fost, insa, una in scadere, intrucat Jelly Bean era prezent pe 48.7% dintre dispozitivele Android in luna decembrie a anului trecut. Si rata de adoptie a Android Ice Cream Sandwich a scazut de la 7.8% anul trecut in decembrie, la 6.7%. Gingerbread a scazut de la 9.8% la 7.8%, iar Froyo a scazut de la 0.5 procente la 0.4 procente.

 

Statisticile Google vin la doar cateva zile dupa ce Apple a facut disponibile informatii similare despre sistemul de operare iOS. Pe acest segment, iOS 8 ruleaza deja pe 68% dintre dispozitivele iPhone si iPad existente pe piata, cu 4 procente mai mult decat rata de popularitate inregistrata in luna decembrie a anului trecut.

 

Πηγή: The Inquirer