Raspberry Pi lanseaza un magazin online cu aplicatii si permite producatorilor sa introduca aplicatii gratuite sau cu taxa

23

Raspberry Pi continua sa isi intareasca simpatia pentru producatorii incepatori si isi lanseaza propriul magazin online cu aplicatii. Cu 23 de articole deja disponibile, compania s-a aliat cu IndieCity si Velocix pentru a crea o experienta familiara  a unei aplicatii de shopping pe web. Magazinul online se numeste Pi Store si ruleaza ca o aplicatie X a sistemului de operare Raspbian al dispozitivului Raspberry Pi. 

Prin intermediul sistemului de operare al Raspberry Pi, utilizatorii pot sa descarce si sa incarce continut (inclusiv coduri binare, coduri Python, imagini si continut audio si video) in magazinul online, cu optiunea de a nu percepe nici o taxa pe langa  mecanismul “borcanului cu bacsis” care are scopul de a oferi o incurajare fiscala. Un joc comercial, Storm in a Teacup (care costa 1.99 lire sterline), se alatura multitudinii de aplicatii gratuite.

Sistemul de acordarea unor note aplicatiilor si oferirea de pareri ale utilizatorilor are ca scop urcarea pe primele locuri a celui mai bun continut. Sistemul site-ului inregistreaza, de asemenea, si preferintele utilizatorilor care pot naviga prin continutul magazinului. Pentru a-si instala noua aplicatie a magazinului online utilizatorii trebuie fie sa tasteze codulsudo apt-get update && sudo apt-get install pi store” sau pot sa viziteze magazinul prin intermediul unui browser la adresa http://store.raspberrypi.com/.

 

Sursa: Engadget, Raspberry Pi Website