Raspberry Pi intra in istorie si atinge pragul de 5 milioane de dispozitive vandute

23

Raspberry Pi Foundation a anuntat ca vanzarile pentru placuta Raspberry Pi au ajuns la 5 milioane de unitati. Anuntul a fost facut pe contul oficial de Twitter al Raspberry Pi, iar cifra face din firma producatoare de computere cu cel mai mare numar de vanzari inregistrat vreodata in Marea Britanie.

 

Acest anunt vine la doar doua saptamani dupa ce a fost anuntata atingerea pragului de 4.5 milioane de computere Raspberry Pi vandute. Asta inseamna ca cel mai nou model, Raspberry Pi 2 Model B s-a dovedit un produs foarte popular, daca ne gandim ca a fost pus in vanzare pe 2 februarie. Compania a declarat anterior ca se asteapta sa atinga vanzari de 3 milioane de unitati cu noul model in viitorul an.

 

Tinand cont de popularitatea placutei, desi Raspberry Pi nu a anuntat cate dispozitive Raspberry Pi 2 Model B, este posibil sa atinga cifra de 3 milioane de unitati mult mai repede, poate chiar in urmatoarele saptamani. Noua generatie de placuta imbunatateste modelul original si vine cu 1 GB de RAM suplimentar si suport pentru sistemul de operare Microsoft Windows 10. De asemenea, exista imbunatatiri la nivelul administrarii alimentarii si conectivitatii. Noul model de Raspberry Pi permite conectarea a pana la patru dispozitive USB, inclusiv hard-drive-uri.

 

La fel ca si prima generatie, Raspberry Pi 2 Model B costa aproximativ 35 de dolari.

 

Πηγή: The Inquirer