Qualcomm va prezenta noile chipset-uri Snapdragon 835 la CES 2017

- Adrian Ungureanu
353

Producătorul de procesoare pentru platformele mobile, Qualcomm, cel mai mare jucător de pe această piaţă, tocmai a postat pe Twitter un teaser, defapt o confirmare, că noile chipseturi Snapdragon 835 în cadrul Salonului Consumatorului de Electronice (CES) 2017, ce are loc în Las Vegas, în intervalul 5 – 8 ianuarie.

Nu mai este loc de speculaţii pentru că teaserul, reprezentat de un soi de slide, în care este scris „Snapdragon 835” în stânga, iar în colţul de jos, din dreapta, „#CES2017”. Alături de această imagine, Qualcomm a adăugat şi explicaţia “Our #Snapdragon 835 processor will come into focus at #CES2017”. Aşadar, noile procesoare vor fi puse la treaba, oficial, pentru prima dată în Las Vegas.

Referitor la procesoare, din informaţiile care au ieşit la lumină până acum, ştim ca va fi produs pe o arhitectură de 10 nm, după tehnologia de la Samsung, motiv pentru care sud-coreeeni vor avea prioritate la procesoare. Acestea vor veni cu noua tehnologie de încărcare rapidă Quick Charge 4.0, despre care se spune că în 5 minute ar trebui să reîncarce bateria cu energie si de 5 ore.

Din rezultatele descoperite în testul de referinţă al celor de la GFXBench, am descoperit că noua platformă Snadragon 835 vine cu opt nuclee, la o frecvenţă de 2,2 GHz. Qualcomm a afirmat, prima dată când a anunţat lansarea lui Snapdragon în 2017, că noile procesoare sunt cu cel puţin 20% mai rapide. Procesorul grafic Adreno 540 este şi el cu 30% mai puternic decât generaţia actuală Adreno 530.

Primele telefoane care ar putea veni cu aceste noi procesoare sunt Galaxy S8 şi LG G6. Samsung a primit prioritate, dar LG vrea să-şi lanseze nou vârf de gamă înaintea rivalilor. Dar mai multe detalii vom afla spre finalul săptămânii viitoare.