Qualcomm va lansa de la anul o tehnologie de încărcare şi mai rapidă

79

Qualcomm pregăteşte lansarea noului său procesor, care va fi modelul de vârf pentru 2017. Acesta va veni cu obișnuitele trepte superioare de performață și suport pentru tehnologii noi sau viitoare.

 

În aceste condiţii producătorul american de procesoare pentru platformele mobile va introduce și noua tehnologie de încărcare, Quick Charge 4.0. Se pare că noul tip de încărcare va suporta baterii de 5V/4.7A~5.6A, 9V/4A şi alte configuraţii asemănătoare.

 

Cel mai important este ca gigantul american să fi găsit şi o soluţie sigură de încărcare accelerată pentru că încă nu s-a stabilit dacă nu cumva tehnologiile noi de încărcare rapidă de pe telefoanele care sunt echipate cu procesoarele sale, ar purta vreo vină pentru incidentele legate de incendierea unor telefoane în timpul încărcării.

 

Încărcarea rapidă a bateriilor cu litiu cauzează încălzirea sau supraîncălzirea lor, ceea ce ar putea duce la deteriorarea membranelor izolatoare din baterii, până la topirea lor, iar atunci elementele bateriei intră în contact creând un scurtcircuit şi de aici apare şi riscul de a lua foc. Litiul este un element destul de instabil, care se aprinde sau explodează în contact cu apa, vaporii de apă (uneori este destul să fie expus la aer), arde în medii care îi oferă destul oxigen și este dificil de stins, fiind necesar un extinctor.

 

Deocamdată, chiar şi tehnologia actuală Quick Charge 3.0, susţine Qualcomm, beneficiază de un sistem de protecţie, care atunci când o baterie se supraîncălzeşte în timpul încărcării reduce intensitatea curentului de încărcare.

 

Momentan nu se ştiu timpii de încărcare ai noii tehnologii, dar o baterie de 2.750 mAh poate fi încărcată de la 0 la 70% în aproximativ 30 de minute. În condiţiile în care Qualcomm a găsit o soluţie şi mai bună de protecţie împotriva supraîncălzirii putem spera chiar la o înjumătăţire a timpului necesar pentru încărcare.

 

Πηγή: fudzilla