Qualcomm renunta la planurile care implica realitatea augmentata

28

In ultima vreme a existat un curent de entuziasm in jurul realitatii augmentate (AR), iar acest entuziasm a fost in principal cauzat de casca HoloLens a celor de la Microsoft. Totusi, nu toti jucatorii de pe piata sunt la fel de incantati de realitatea augmentata. Qualcomm a decis recent sa isi vanda divizia AR catre PTD (o companie Internet of Things) pentru o suma necomunicata inca.

 

Platforma de realitate augmentata a Qualcomm se numeste Vuforia si este o platfoma si un SDK pentru dezvoltatori si parteneri care pot sa conceapa pornind de acolo produse care sa foloseasca realitatea augmentata. Vuforia a fost in functiune cinci ani si a generat proiecte ca TARDIS-ul miniatural, aplicatia Sesame Street si, mai recent, ochelarii inteligenti pentru soferi pentru Mini.

 

Deocamdata nu este clar care sunt interesele PTD pentru Vuforia, dar tranzactia va avea loc cu singuranta. Ramane de vazut cum va evolua situatia. Desi Qualcomm a decis sa-si retraga planurile legate de realitatea augmentata, compania sustine ca se va stradui in continuare sa ofere clientilor din toata lumea experiente de calitate.

 

Πηγή: Enadget