Qualcomm pierde o prima luptă în războiul Apple! Ce a decis instanța?

- Adrian Ungureanu
379

Poate ați mai auzit, dar Qualcomm și Apple sunt la cuțite. Au multiple dosare depuse una împotriva celeilalte. Qualcomm a dat în judecată chiar și câțiva parteneri ai Apple, care la rândul lor au dat în judecată producătorul american de procesoare pentru dispozitivele mobile.

Acum au început disputele din curțile de judecată, iar prima rundă a fost câștigată de Apple care a adus două decizii nefavorabile celor de la Qualcomm. Prima și cea mai importantă dintre ele, este aceea că partenerii Apple, care au oprit plățile redevențelor către Qualcomm la solicitarea producătorului de iPhone-uri, nu trebuie să reia plățile către Qualcomm până la terminarea procesului. Qualcomm solicitase instanței să-i oblige pe partenerii Apple, adică Foxconn, Compal, Pegatron și Wistron (toate companii taiwaneze) să plătească în continuare redevențele, acuzând că acestea nu-și respectă clauzele contractuale.

Judecătorul Gonzalo P. Curiel, din cadrul unui tribunal californian a decis să respingă cererile Qualcomm, iar până la stabilirea clară a sumelor care trebuie achitate de către furnizorii de componente ai Apple, nimeni nu va mai efectua nicio plată. Așadar, Qualcomm rămâne cu un robinet închis.

A doua lovitură, destul de importantă și aceasta, este aceea că, același judecător, a decis că Apple poate deschide și alte dosare împotriva Qualcomm și în alte jurisdicții. N-am înțeles care este motivația, dar Qualcomm solicitase instanței ca Apple să nu poate depune niciun dosar în această perioadă împotriva lor și prin alte tribunale. Nici judecătorul nu a înțeles-o așa că a respins-o. Aș putea doar specula că șefii de la Qualcomm se tem ca nu cumva cei de la Apple să mai dezgroape și alți morți.

No posts to display