Qualcomm lanseaza procesorul Snapdragon 805 care aduce o performanta mult superioara

11

Procesorul Snapdragon 800 construit de Qualcomm este unul dintre cele mai bune de pe piata si este incorporat in smartphone-urile de top. Acesta ofera rapiditate, o experienta fluida a utilizatorului si alte facilitati care ne fac sa zambim atunci cand folosim un gadget sau ii citim specificatiile tehnice.

 

Acum, Qualcomm lanseaza un nou procesor menit sa imbunatateasca performantele si sa fie succesorul lui Snapdragon 800. Noul procesor al celor de la Qualcomm se numeste Snapdragon 805 si incorporeaza patru nuclee Krait 450 setate la o frecventa de 2.5 GHz fiecare. Viteza de transfer cu care procesorul comunica cu memoria unui dispozitiv este de 25.6 GB/s, iar Snapdragon 805 este ajutat de o placa video Adreno 420.

 

Totusi, capabilitatile listate mai sus nu sunt punctul principal pe care se pune accentul in cazul vanzarii noului procesor Qualcomm. Facilitatea care este subliniata este ca Snapdragon 805 suporta materialele video UltraHD 4K pe smartphone-uri, tablete si chiar televizoare inteligente.

 

Pentru cei care doresc si mai multe specificatii tehnice, procesorul Qualcomm include un modem de 28 nm Gobi MDM9x25. Acest modem permite conexiuni rapide de tip LTE (150 MB/s LTE 4). Mai exista si varianta unui modem de 20 nm MDM9x35 care ofera viteze de descarcare de 300 MB/s prin conexiunea de tip LTE-A.

 

Toate specificatiile excelente de mai sus nu vor avea niciun impact negativ asupra autonomiei bateriei, sustine Qualcomm. Compania va incepe productia de serie anul viitor iar efectiv, Snapdragon 805 va fi incorporat in dispozitive la sase luni distanta de la inceperea fabricarii.

 

Πηγή: PocketNow