Qualcomm, amendată în Coreea de Sud cu 910 milioane de dolari! Americanii fac recurs!

- Adrian Ungureanu
256

Producătorul de procesoare pentru terminale mobile, Qualcomm, compania care produce platformele Snapdragon a pierdut procesul împotriva Comisiei de Comerț a Coreei de Sud (FTC), un soi de Consiliul Concurenței din România.

Instanța sud-coreeană a dat dreptate FTC și a decis că americanii vor trebui să plătească amenda de 1,03 trilioane de woni, adică în jur de 910 milioane de dolari, fiind acuzată de practici anticoncurențiale în raport cu giganți locali Samsung și LG, cărora le-a impus termeni contractuali abuzivi, Qualcomm abuzând de poziția dominantă pe piața procesoarelor.

În mod evident, americanii nu au acceptat decizia justiției sud-coreene și a anunțat că va face apel, afirmând că ”nu a fost o decizie luată pe baza unor dovezi concrete și ne-au fost refuzate drepturi fundamentale la apărare pe durata acestui proces”.

Problema cu cei de la Qualcomm este că tot mai multă lume, fie că vorbim de instituții din diverse țări, inclusiv din SUA, fie că vorbim de companii, printre care și Apple, acuză compania americană de practici abuzive, profitând de statul de lider pe piața procesoarelor pentru dispozitivelor mobile. Qualcomm este acuzată că oferă licențele în mod discriminatoriu, iar celor cărora le oferă licențele pentru diverse tehnologii proprietare le cere în schimb plata unor redevențe exagerate.

De obicei când mai multă lume îți spune că ești obosit, te duci la culcare. Qualcomm consideră că încă nu îi este somn.

No posts to display