Qualcomm a prezentat noua gamă de procesoare pentru terminale mobile: Snapdragon 835

29

Producătorul american de procesoare pentru dispozitivele mobile, Qualcomm, a prezentat oficial noile SoC-uri Snapdragon 835, care vin pe o arhitectură de doar 10 nm și vor oferi o putere de procesare mai mare cu un consum de energie mai mic.

 

Qualcomm promite că noile procesoare vor oferi o putere de calcul cu 27% mai mare decât generaţia anterioară, în timp ce consumul de energie scade cu 40%, faţă de modele 820 şi 821, care încă motorizează mare parte din modelele de vârf existente pe piaţă.

 

Producţia de procesoare ar fi început deja, în colaborare cu Samsung, compania sud-coreeană, primind ca şi în cazul generaţiei 820 prioritate la procesoarele Qualcomm. Pentru ceilalţi se spune că noile procesoare vor fi disponibile ulterior, dar toată lumea va avea acces la aceste procesoare încă din prima jumătate a lui 2017.

 

Deocamdată, Qualcomm nu a oferit mai multe detalii, despre frecvenţe sau capacitatea maximă de RAM cu care poate lucra noua linie de SoC-uri. De aşteptat ar fi 8 GB. Se pare însă că mai multe informaţii ar putea fi dezvăluite în ianuarie la CES 2017 Las Vegas.

 

Πηγή: liliputing