QOOQ – tableta culinara special conceputa pentru gatit

20

Compania franceza UNOWHY a lansat prima tableta culinara, conceputa special pentru bucatarie. Dispozitivul se numeste La tablette QOOQ, sau, simplu, QOOQ.  Denumirea se pronunta, cel mai probabil, “cook”.

QOOQ este conceputa pentru a permite utilizatorilor carora le place sa gateasca sa aiba acces la continut interactiv generat de cei mai buni bucatari din domeniu. Tableta doreste sa simplifice prepararea mancarii atat pentru experti cat si pentru novici. Noul gadget cuprinde un catalog de 4.000 de retete exclusive, de la 100 de bucatari de top din Europa. Panoul cu continut ofera un ghid interactiv care cuprinde pas cu pas sfaturi pentru a ajuta utilizatorii sa prepare feluri de mancare si deserturi delicioase. Pentru a face totul mai usor, sunt folosite materiale video in timp real, in format HD, fotografii si text.

Tableta QOOQ  este conceputa in asa fel incat rezista petelor si are o suprafata aderenta pentru a preveni alunecarea atunci cand utilizatorii au mainile murdare. Retetele oferite de tableta sunt clasificate in functie de modul de preparare, de dificultate, de timpul necesar si de ingrediente.

Totodata, dispozitivul permite utilizatorilor sa incarce propriile retete si sa le impartaseasca cu prietenii lor. O alta optiune interesanta ofera posibilitatea crearii de meniuri saptamanale, liste de cumparaturi precum si dozarea automata a cantitatilor necesare pentru un anumit fel de mancare. QOOQ are si suport pentru conexiunea la internet, deci utilizatorii pot sa acceseze e-mail-ul, retelele sociale, continut video online, radio online si altele.

In Statele Unite, tableta culinara QOOQ costa 399 de dolari, iar retele aditionale pot fi cumparate individual sau in pachete. De asemenea, se pot cumpara abonamente  la retetele culinare pentru 9.90 de dolari pe luna sau 99 de dolari pe an.

 

Sursa: SlashGear