Puterea Like-ului: Facebook introduce reclame video in News Feed si ataca televiziunile

19

Facebook va introduce, incepand cu luna iulie a acestui an, spoturi publicitare in sectiunea News Feed, masura care are ca scop cresterea veniturilor.

Reclamele vor avea 15 secunde si vor rula fara sunet, urmand ca utilizatorul sa opteze daca activeaza partea audio sau nu.

Cu toate acestea, o serie de analisti considera ca masura ii va deranja pe unii utilizatori si ca ar putea duce la scaderea activitatii pe reteaua de socializare. Brian Wieser, analist la Pivotal Research, considera ca reclamele video nu ar fi mai intruzive decat actualele reclame, insa rularea automata a clipurilor ar putea fi considerata fortata.

Pe de alta parte, Facebook deja le impune utilizatorilor sa vizioneze “mesaje sponsorizate”.

Atac la televiziuni

Facebook vrea sa evite plasarea in aceeasi zi a unor reclame conflictuale la branduri rivale. Pentru inceput vor fi perceputi in jur de 20 de dolari pe mia de spoturi video livrate, sub tarifele de 29 de dolari practicate de televiziunile americane la aceeasi audienta.

Potrivit lui Sukhinder Singh Cassidy, fondator al Joyus si fost angajat al Google, oamenii sunt de cinci ori mai susceptibili sa cumpere ceva dup ce vad o reclama video fata de o fotografie. De asemenea, acestia cumpara de cinci ori mai des, scrie Fast Company.

Cresterea reclamelor video pe YouTube ar putea fi si ea una dintre sursele de inspiratie pentru noua masura: circa 2,2 miliarde de dolari au fost cheltuiti anul trecut in reclame digitale video, in crestere cu 29%, potrivit Interactive Advertising Bureau (IAB).

Πηγή: The Telegraph