PS4 primeste optiuni noi in cadrul unei actualizari importante

24

Utilizatorii de console PlayStation 4 vor avea parte de un update major care va aduce o serie de optiuni noi. Actualizarea poarta numele de cod de Yukimura.

 

Printre cele mai importante noutati, pe langa sistemul de operare care va ajunge la versiunea 2.50, este aparitia optiunii de suspendare/rezumare. Facilitatea a fost pentru prima data promisa utilizatorilor in 2013 si permite gamerilor sa opreasca si sa reia un joc prin simpla apasare a butonului consolei. Cu alte cuvinte, pot sa opreasca consola, iar atunci cand o vor redeschide vor relua jocul din punctul in care au ramas. Oficialii Sony au declarat ca aceasta posibilitate “va fi suportata de aproape toate jocurile PS4”.

 

Celelalte optiuni noi includ si backup-ul si restaurarea de date pe sau de pe un drive USB extern. Odata cu actualizarea, utilizatorul consolei va putea sa vada si care dintre prietenii de pe Facebook detine un astfel de dispozitiv si care dintre ei joaca aceleasi jocuri (prin optiunea “Friends Who Play This”). PlayStation Network a luat si ea modelul Twitter si a introdus conturile de utilizator verificate, iar un semn special de pe unele profiluri va informa utilizatorul daca joaca cu un dezvoltator de jocuri. Se pare ca gamerii pot acum sa posteze si filmulete din timpul jocului.

 

In ceea ce priveste actualizarile viitoare, update-ul introduce o optiune care permite instalarea automata a acestora. Si facilitatile legate de accesibilitate au fost imbunatatite. Distribuirea actualizarii va incepe intai in America de Nord si se va raspandi treptat.

 

Πηγή: The Verge