Proiectul Wintermute de la Nuance vrea sa concureze cu Siri si Google Now ca o multiplatforma

21

Nuance lucreaza, nu atat de secretos, la o patforma care sa concureze cu Siri si Google Now. Proiectul poarta numele de cod de Wintermute, este cel mai recent efort al companiei pioniera in recunoasterea vocala de a  realiza o multiplatforma, si este bazat pe un asistent  vocal de tip cloud.

 Matt Revis, vicepresedintele Nuance, a declarat pentru The Next Web ca firma “urmareste sa fie complet deosebita in ceea ce priveste categoria platformelor”.  In loc sa permita utilizatorilor sa o foloseasca doar de pe dispozitivele iOS sau Android, platforma Wintermute va putea fi accesata de pe orice calculator, telefon sau tableta. Chiar si televizoarele sunt in target. Intr-o demonstratie efectuata de un oficial Nuance, acesta a adresat comanda “deschide un joc” unui televizor, iar acesta a inceput sa redea jocul Notre Dame. De asemenea, a efectuat automat o presupunere in legatura cu jocul pe care oficialul ar dori sa-l deschida.

Faptul ca va fi o platforma de tip cloud, face Wintermute  usor de transferat de la un dispozitiv la altul. Totusi, un obstacol ar fi faptul ca, pentru a putea transfera datele, este nevoie de o conexiune puternica de internet. Alt punct negativ ar putea fi intarzierea dintre momentul in care s-a transmis comanda vocala si momentul in care se raspunde la aceasta.

Este posibil ca in viitorul apropiat oficialii Nuance sa ofere si alte detalii despre Proiectul Wintermute.

 

Sursa: Engadget