Profiturile Apple sunt mai mari decat toata industria PC la un loc

20

Cu totii stim ca Apple face o gramada de bani, in special din vanzarea iPhone si iPad. Ne dam usor seama de asta numai din anul fiscal incheiat pe 2012, cu un profit record de 41,7 miliarde de dolari si venituri de 156,5 miliarde de dolari, informeaza Slashgear.

La capitolul vanzari, este cu mult peste Microsoft, eBay, Google, Yahoo, Facebook sau Amazon, sase mari companii care, impreuna, au avut un profit de 34,4 miliarde de dolari, conform unui infografic realizat de Statistica.

Dell, Intel, Acer, Asus, IBM, HP, Lenovo si, pe scurt, aproape intreaga industrie PC, au avut un profit de numai 19,4 miliarde de dolari impreuna. Graficul arata ca Apple a lasat in urma si alte mari conglomerate media: Walt Disney, News Corp, Tim Warner, Viacom si Comsat. Acestea au, impreuna, 19,3 miliarde de dolari.

Daca adunam profiturile din industria calculatoarelor cu cele din industria media, tot nu obtinem veniturile pe care le-a acumulat Apple.

Nu in ultimul rand, piata smartphone-urilor este mult in urma. Marile companii, precum Samsung, Nokia, RIM si HTC au adunat un total de 12,8 miliarde de dolari.

Acelasi grafic demonstreaza ca si societatile de cablu si de mass-media fac o gramada de bani, mult mai multi decat industria smartphone-urilor sau cea a PC-urilor.