Profitul Nvidia a crescut cu 29%, datorita placilor video cu cip grafic Kepler

8

Producatorul de semiconductori Nvidia a raportat o crestere cu 29% a profitului sau net, de la 60,4 milioane de dolari pana la 77,9 milioane.

Veniturile au crescut, insa, doar cu 3%, pana la 954,7 milioane de dolari. De data asta, profiturile au fost sustinute de cipurile grafice Kepler, nu de linia de procesoare Tegra. “Kepler capteaza cota de piata printre gameri, intarind segmentele noastre de statii de lucru si supercomputing si creand noi oportunitati de crestere pentru solutiile noastre grafice GRID, destinate serverelor”, a declarat Jen-Hsun Huang, presedintele-director general al Nvidia.

Daca vi se pare ca n-ati mai auzit recent de telefoane si tablete lansate cu procesoarele Tegra dezvoltate de companie, ei bine, aveti dreptate. “Cu dispozitivele Tegra 4 si certificarea Tegra 4i in curs, ne pregatim sa ne reintoarcem pe crestere in a doua jumatate a anului”, a mai spus Huang.

Huang a mai spus ca pe masura ce Android revolutioneaza totul, tabletele performante vor inlocui PC-urile ieftine. Potrivit oficialului, Tegra 4 este destinat tabletelor, media box-urilor, autoturismelor, in vreme ce Tegra 4i tinteste telefoanele.

Procesoarele Tegra se afla in gadgeturi precum smartphone-ul HTC One X si tabletele Nexus 7 de la Google si Surface RT de la Microsoft.

Noul Tegra 4, prezentat la CES, se bazeaza pe patru nuclee Cortex A15 si ar fi mai rapid decat contracandidatul Snapdragon 600, insa pana acum nu au fost facute prea multe anunturi de gadgeturi care sa-l incorporeze, in afara de un smartphone si cateva tablete de la Vizio. Pe de alta parte, pe internet au aparut informatii ca ZTE pregateste un smartphone cu Tegra 4, iar HP si Toshiba vor aduce pe piata doua tablete.

Totodata, Nvidia va pune in vanzare o consola mobila de jocuri, bazata pe Android, care foloseste aceste procesoare. Procesoarele Tegra 4i folosesc tehnologia Cortex A9, cu modem 4G LTE integrat.

Πηγή: NBC News