Profitul Lenovo a crescut cu 34% in T3

37
Profitul Lenovo, cel mai mare producator mondial de computere personale, a crescut cu 34% in cel de-al treilea trimestru (T3) fiscal al companiei, incheiat la 31 decembrie 2012. 
 
Compania a inregistrat un profit net record de 205 milioane de dolari in T3. Veniturile au crescut, in aceeasi perioada, cu 12%, la 9,4 miliarde de dolari. 
 
Rezultatele bune au fost sustinute de vanzarile in crestere inregistrate pe segmentul de PC-uri. Compania a livrat, in T3, 14,1 milioane de unitati. 
 
Aproape jumatate (43%) din vanzarile Lenovo au fost inregistrate in China, acum cea mai mare piata din lume pentru computere personale. Lenovo conduce in topul celor mai mari producatori de PC-uri din China inca din anul 1997. Cota de piata actuala in statul asiatic este de 36,7%. 
 
Tot in China, Lenovo ocupa pozitia a doua pe piata de smartphone-uri, in spatele Samsung. Veniturile diviziei Mobile Internet and Digital Home, in care sunt incluse si smartphone-urile, au crescut cu 77% in T3, comparativ cu perioada similara din anul fiscal trecut. 
 
Saptamana trecuta, compania a anuntat ca va lansa primul sau Chromebook, un laptop cu sistem de operare Chrome OS dezvoltat de Google.