Profitul intel a scazut, pe masura ce au scazut si vanzarile PC

24

Traiectoria Intel e foarte dependeta de modul in care sta situatia pe piata de PC-uri, iar cum vanzarile de PC-uri au scazut, Intel se afla intr-o situatie dificila. Compania a dezvaluit ca profitul annual pentru trimestrul 3 a scazut cu 6.3 procente, iar aceasta scadere a fost cauzata in principal de vanzarile de PC-uri.

 

Chiar daca sunt destul de populare, data center-urile si grupurile internet of things nu aduc suficient de multe profituri cat sa acopere deficitul lasat de segmentul PC. Livrarile de procesoare au scazut cu 19 procente, iar singura crestere (de 15%) se inregistreaza pentru preturile de vanzare. De notat este ca datele arata faptul ca cei care au cumparat PC-uri au o sansa mai mare sa fie profesionisti sau entuziasti ai tehnologiei care vor performante superioare, comparativ cu cei care cumpara in mod obisnuit si alte gadget-uri.

 

Scaderea profiturilor Intel nu era greu de anticipat. Lansarea procesoarelor din gama Skylake nu a fost suficient de bine primita cum se astepta firma si a dus, oricum, la crearea unor dispozitive scumpe, de noua generatie, asa ca gadget-urile mai vechi au devenit mai putin atractive. Nici macar lansarea Windows 10 nu a putut convinge consumatorii sa cumpere echipamente mai vechi.

 

Intel a inceput sa se concentreze mai mult pe dispozitive mobile si purtabile, dar ramane in continuare o firma axata pe componente PC intr-o lume in care smartphone-urile si tabletele domina. Ramane de vazut ce profituri va inregistra compania in aceasta toamna, insa scaderile ar putea pune in pericol Intel, daca firma nu isi reduce dependenta de sectorul PC.

 

Πηγή: Engadget