Profitul ARM Holdings a crescut cu 40%, vanzarile cu 29%

16

Compania britanica ARM Holdings, care proiecteaza procesoarele utilizate in majoritatea smartphone-urilor si tabletelor de azi, a raportat un profit de 80 milioane de dolari pentru primul trimestru din acest an, in crestere cu 40% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Vanzarile au urcat si ele cu 29%, pana la 263 milioane de dolari. Cresterea vine ca urmare a popularitatii tot mai mari a dispozitivelor mobile in lumea de azi si contrasteaza cu declinul inregistrat de Intel sau AMD, care realizeaza in special procesoare pentru computere personale.

Compania nu produce cipurile ci licentiaza designul catre colosi precum Samsung, Apple, Qualcomm sau Nvidia, care mai departe le produc in uzinele proprii sau le comanda unor companii specializate. Un numar de 2,6 miliarde de cipuri au fost livrate in intreaga lume utilizand tehnologia ARM numai in primul trimestru. Cresterea este de 35%.

Warren East, directorul ARM, se va retrage in luna iulie, dupa 12 ani la conducerea companiei. Succesorul sau, Simon Segars, se va concentra pe intrarea ARM pe noi priete, precum televizoarele inteligente, conectate la internet, dispozitive conectate sau chiar servere.

HP a anuntat recent ca serverele sale Project Moonshot vor fi disponibile si cu cipuri ARM.

Ochelarii Google Glass, care tocmai au fost lansati, contin la randul lor tehnologie ARM.

Πηγή: CNET