Productia de console PlayStation 2 a fost oprita dupa 12 ani

13

Sony a anuntat recent ca va opri oficial productia de console de joc PlayStation 2 in Japonia. De asemenea, compania a inchis si punctul de fabricatie din America de Nord.

Consola originala PlayStation a fost lansata in martie 2000 si a devenit foarte repede un produs popular, tinand cont de vanzarile inregistrate si de versiunile viitoare. Sony a vandut 150 de milioane de  console PlayStation 2 in toata lumea, peste 50 de milioane numai in America de Nord. De altfel, America de Nord a fost a treia piata ca marime din punct de vedere al vanzarilor inregistrate.

Un alt fapt interesant este ca Sony promite sa mai produca a treia generatie a consolei PlayStation pana in anul 2015. PlayStation 3 a fost lansata in Japonia in noiembrie 2006 deci, daca Sony va retrage consola de la vanzare in 2015, aceasta ar inregistra o existent pe piata de doar 9 ani, comparativ cu cei 12 ani de existenta ai consolei PlayStation 2.

In septembrie 2004, Sony anunta lansarea unei versiuni mai subtiri a PlayStation 2. Noul dispozitiv incorpora un design foarte subtire si cateva componente hardware noi. Insa, aceasta versiune  a PlayStation 2 avea probleme cu supraincalzirea din cauza grosimii reduse, determinand jucatorii pasionati sa seteze ventilatoarele de racire la putere maxima.

 

Sursa: SlashGear